måndag 5 mars 2018

Måndag 5/3

Det var en kall men ändå en härlig stund i solen förra onsdagen när vi var bakom idrottssalen och åkte stjärtlapp. Även denna onsdag hoppas vi kunna åka där, så varma kläder, varm dryck, stjärtlapp om man har = ta med.

Vi arbetade med Yy förra vecka och kom då in på yngel (grodyngel) och yrken. Vi fick förklara vad ordet yrke betyder, vi gjorde lite charader och sedan fick alla barnen rita och skriva vad de skulle vilja arbeta med när det blir vuxna. Så nu vet vi vart vi ska gå när vi behöver nya kläder, ny frisyr, köpa djur, rida m.m. 👍😀

På torsdag startar vi upp ett litet sagotema. Vi kommer utgå från en saga och på olika sätt arbeta med den.

Idag på idrotten hade vi bl a fotboll, det var några som först inte ville vara med eftersom de inte tycker om just fotboll. Vi fick då ta en liten pratstund om att det är lika viktigt att vara med på idrotten som alla andra lektioner som vi har i vårt klassrum. Det jag och Hillevi planerar till idrotten kanske inte alltid alla 15 elever tycker är kul - men man måste ändå vara med och försöka göra sitt bästa. Vi pausar ofta aktiviteterna så att det blir lite vila och/eller chans till att dricka vatten. 
Det kan också vara så att alla inte alltid kan få vara den som tar, är målvakt, få vila när man känner att man blir varm, eller kanske på andra sätt tycker vi är orättvisa i våra regler eller lekar. Men detta är ju något som vi alla i olika situationer måste öva på, att man inte alltid kan få som man vill. 

I morgon får ni alla hem ett A4 papper med "Praxis alfabetet". Detta alfabet arbetar vi med här i skolan. Vad bilderna betyder och mer info kan ni läsa om på baksidan.

Hälsningar Marie, Hillevi och Kicki

Tisdag 6/3 - måndag 12/3

Tisdag: Bokstav Gg
Onsdag: Utedag - varm dryck, stjärtlapp, hjälm.
Torsdag: Sagotema
Fredag: Matematik; siffran 8 
Måndag: Idrott. Läsläxa för de som har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar