måndag 19 september 2016

Måndag 19/9

Tack alla föräldrar som hade möjlighet att komma på föräldramötet förra måndagen. Här kommer lite kort info för er som inte hade möjlighet att komma;

Budskap i bild och text är ett läsprojekt som startade förra läsåret i F klass, fritids och Lindberg/Valinge förskolor. I år fortsätter projektet och nu är även lärarna i 1-3 med. Vi i F klass och fritids har Johanna Karlsson som stöd i projektet. För att kunna få till en - till - en läsning och högläsning i smågrupper.
Vi poängterade högläsningens betydelse för barnens ordförråd, läsförståelse och läsinlärning. Läs gärna högt hemma för ert/era barn.

Vi meddelade att skola24 nu fungerar för sjukanmälning, jag/vi vill dock att ni hör av er till oss  också eller bara till mig så lägger jag in det i skola24.
Vi berättade att det förekommit löss och vi vill gärna att ni meddelar oss den informationen så att vi kan ha extra koll tillsammans.

Vi gick igenom hur en dag kan se ut, att vi fortsätter med utedag på onsdagar och att det än så länge inte behövs ombyte till idrotten.

Fotografering blir det måndagen den 3/10.

Förra veckan arbetade vi med bokstaven Ss och i fredags gjorde vi spindlar.
Vi började också att arbeta med formerna cirkel, rektangel, kvadrat och triangel. Detta fortsätter vi med denna vecka.

Idag när vi hade bokstavsprat, så kollade vi in de bokstäver som vi hittills har arbetat med; a, o, m, s och r. Tillsammans lyckades vi sätta ihop en del av dessa bokstäver till korta ord; os, mos, mosar, sa. Barnen var jätteduktiga!

Nu på fredag 23/9 är inte jag i klassen, jag ska följa med eleverna i 3-6 som är Trivselledare på "lekutbildningsdag".
De elever som är Trivselledare får en utbildning på en massa roliga lekar, som de sedan ansvarar för på "10-rasten". Det är frivilligt att vara med och leka, men det är en bra och rolig händelse om man inte riktigt vet vad man ska göra eller vem man ska vara med på rasten.

Hälsningar Marie & Niklas

Tisdag 20/9 - måndag 26/9

Tisdag: 
Onsdag: Utedag; kläder efter väder, frukt/macka, vatten.
Torsdag: STUDIEDAG
Fredag: Marie är med Trivselledarna; Katarina Johansson vikarierar.
Måndag: Bokstav Ll












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar