måndag 29 januari 2018

Måndag 29/1

Medan det var lite snö kvar i början på förra veckan, så tog vi in lite för ett snöexperiment. Vi fyllde två glas med snö, det ena med lös snö och det andra med hårt packad snö - hur lång tid skulle det ta innan snön var smält?
Barnen fick gissa på tre olika alternativ och den lösa snön hade smält till lunch och den hårt packade till efter lunch.

På utedagen fortsatte vi att spana spår från djur och denna gång blev det djurspillning och en kotte som någon ätit på. Vi är lite osäkra, men tror att det var älgspillning vi hittade och kotten hade en ekorre ätit på. Vi skrev också en liten faktatext om ekorren.

Denna vecka ser vi alla fram emot skridskodagen på Sjöaremossen på onsdag. Någon undrade idag om det är ok att ha med sig "gofika"och det är det (tex bulle, muffins, kex). Skolan står för korv med bröd, men vill man ha med något mer eller något annat att äta är det ok.

Är ni intresserade av att veta vad vi äter till lunch i skolan? Ta då en titt på Instagram och Kök & Städs nya konto @lindbergskok

Idag efter idrotten visade det säg att skolan hade en oförberedd brandövning. Trots att vi inget visste, så kom barnen ihåg var på fotbollsplanen vi skulle samlas - detta övade vi i höstas när det var tänkt att vi skulle ha en övning men som blev inställd. 👍

Hälsningar Marie, Hillevi och Kicki

Tisdag 30/1 - måndag 5/2

Tisdag: Bokstav Pp
Onsdag: SJÖAREMOSSEN
Torsdag: Vi träffar faddrarna. Tema
Fredag: Siffran 4. Biblioteket
Måndag: Idrott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar